Véletlen balesetben halt meg Zámbó Jimmy a “király” ?


2001 január 2-án megrázta az országot Zámbó Jimmy halálának a híre.A mai napig sokan gyászolják  a “királyt”.2001 január 2-a óta sokan felteszik a kérdést: Véletlen balesetben halt meg Zámbó Jimmy a “király” ? Sokan nem tudják elfogadni a rendőrség magyarázatát.A mai napig nem tudták véglegesen eloszlatni a gyanút Jimmy halála körül.Újra és újra felteszik a kérdést,melyre nem kaptak egyértelmű választ.Idézzük fel  az eseményeket :

Forrás : hetek.hu

2001. január 2-án hajnalban tisztázatlan körülmények között, az első hírek szerint öngyilkosság, a hivatalos rendőrségi álláspont szerint baleset következtében elhunyt Zámbó Imre, vagy ahogyan rajongói nevezték: Jimmy, a Király. Jimmy az utóbbi évek egyik legsikeresebb előadó-énekese, aki lehengerlő önbizalomból táplálkozó kitartásával érte el, hogy egy ország hívja őt “a Király”-nak – ahogy valószínűleg mindig is szerette volna. 43 éves volt.

Zámbó Jimmy saját fegyverével lőtte főbe magát XXI. kerületi lakásában. Az énekes otthonában tartózkodott számos barátja és több hozzátartozója is, amikor a magyar popsztárt a súlyos, életveszélyes sérülést okozó fejlövés érte. A mentők közel egy órán keresztül a lakáson próbálták Zámbó Jimmy állapotát stabilizálni, és csak azután szállították a Honvéd Kórház traumatológiai osztályára.

A rendőrség és a család szerint nem öngyilkosság történt.

“Véletlenül lőtte fejbe magát Zámbó Jimmy kedd kora reggel, csepeli házában” – közölte Vágó Imréné rendőr ezredes, a XXI. kerület rendőrkapitánya. Zámbó Jimmy nagy rajongója elmondta, hogy a művész szűk körű baráti társasággal tartózkodott otthonában. A rendőrkapitány megfogalmazása szerint a művészt zavarta “egy külső körülmény”, ezért elővette a fegyverét, és a nyitott ablakon át lövést adott le. Ezt követően kivette a 9 milliméteres automata Beretta pisztolyból a tárat és a lőszereket, egy lőszer azonban a fegyverben maradt.

“Véletlen baleset folytán hajnali öt óra tájban találta el a művész fejét a lövedék” – fogalmazott a csepeli rendőrkapitány.

A “külső körülményről” Vágó Imréné – a család kérésére – nem közölt részleteket.
Vágó Imréné Jimmy nagy rajongója. Az énekesről szóló könyvbe is bekerült.
“Mély benyomást tett rám a felfedezés, hogy ő nemcsak egy rendkívül érzékeny művész, de csodálatos apa is… Bármikor fordultunk is Jimmyhez, ő habozás nélkül, elsőként és önzetlenül jött, szeretettel állt az ügy mellé” – nyilatkozta a könyvben.

Az [origo] meg nem erősített rendőrségi információi szerint a rokonokból álló pótszilveszterező, italozó társaság tagjai hajnalban összeszólalkoztak. Előkerült Jimmy feleségének gázpisztolya, és a sztár is elővette saját, engedéllyel tartott lőfegyverét, és leadott egy lövést az udvarra néző ablakon keresztül. Ezután megpróbálta kiüríteni az automata 9 mm-es Beretta pisztolyát, de a fegyver automatikusan egy újabb lőszert nyomott a csőbe. Az eddig nem ismert körülmények között elsülő pisztoly lövedéke áthatolt a rocksztár fején. A rendőrség információi szerint a gázpisztolyt nem a feleség használta, hanem Jimmy lőtt vele kétszer a levegőbe mielőtt elővette volna másik pisztolyát. Az ügyet államigazgatási eljárás keretében az V. kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálozásokat vizsgáló csoportja vette át.

Forrás : origo.hu

Zámbó Jimmy saját fegyverével főbe lőtte magát XXI. kerületi lakásában kedden hajnalban – jelentette az MTI. Az énekes otthonában tartózkodott számos barátja és több hozzátartozója is, amikor a magyar popsztárt a halált okozó fejlövés érte.

A népszerű előadóművészt súlyos, életveszélyes állapotban a Központi Honvéd Kórházba szállították, miután a mentők közel egy órán keresztül próbálták állapotát stabilizálni lakásán. Katona István idegsebész főorvos a kórházban a sajtónak rövid tájékoztatást adott: Zámbó Jimmy belehalt sérülésébe. További kérdésekre a család kérése miatt nem válaszolt.

A nővérek kisírt szemmel, magukba roskadva állnak, kezükben cigarettával, a másikban zsebkendővel. A zokogó rokonok a kórház 2-es épületének első emeleti idegsebészetén vannak, de senkit sem engednek a közelükbe. A rajongók feltehetőleg tiszteletben tartják a család érzéseit, és nem jelentek meg. Az Index szerkesztőségébe azonban e-mailen folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánítások.

Forrás : index.hu

Nagyon sok cikk foglakozott Zámbó Jimmy halálával.Egy biztos: sajnos nem tudjuk az igazi választ.Többen követték Jimmyt.A sírja szinte zarándok hely lett …

Zámbó Jimmy sírja . Forrás : hu.wikipedia.org

Zámbó Jimmy dalaival milliókhoz szólt,melyek mai napig is népszerűek …

About these ads

Névjegy János Valaki
Valaki vagyok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

You are commenting using your Twitter account. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

You are commenting using your Facebook account. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

You are commenting using your Google+ account. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s